MENIU

Fructul care vindecă diabetul şi împiedică dezvoltarea cancerului la sân

Fructul care vindecă diabetul şi împiedică dezvoltarea cancerului la sân

Medicina naturistă scoate la iveală adevărate bijuterii care întăresc sistemul imunitar şi, totodată, distrug celulele canceroase.

Pepenele amar este una dintre aceste plante. Planta are o istorie lungă în lumea medicamentelor, mai ales în partea de Est.

Acesta a fost folosit în mod tradiţional pentru hipertensiune arterială, infecții ale pielii, menstruație dureroasă, pietre la rinichi, colici, malarie, glaucom, colesterol ridicat, diaree, crampe stomacale, hemoroizi, şi febră.

Pepenele amar conține alcaloizi, glicozide, peptide, acizi, cucurbitins, charantin, cucurbitacins, momordine, momorcharins și proteine.

Cercetătorii de la Institutul de Cercetări Medicale Garvan şi Institutul Shanghai de Materia Medică au descoperit
eficacitatea de a trata diabetul zaharat de tip 2 cu pepene amar. În Jurnalul de Etnofarmacologie, cercetătorii ajuns la
concluzia că "pepenele amar a avut un efect modest hipoglicemiant, iar nivelul de fructozamina s-a redus în mod semnificativ de la linia de bază la pacienții cu diabet zaharat tip 2 care au primit 2.000 mg/zi."

Un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Saint Louis relatează că extractul de pepene amar declanșează un lanț de evenimente la nivel celular care opreşte celulele de cancer mamar să se multiplice și, de asemenea, le ucide. În urma studiilor, s-a constatat că "extractul de pepene amar modulează mai multe căi de transducție a semnalului, care induce moartea celulelor cancerului de sân. Acest extract poate fi utilizat ca un supliment alimentar pentru prevenirea cancerului de sân".

Pepenele amar poate fi consumat ca un fruct, pe post de suc, sau adăugat în piureuri. Extractul de pepene amar este, de asemenea disponibil ca supliment pe bază de plante, scrie sharethis.ro.

Mai multe articole despre:
diabet cancer la sân pepene pepene amar