MENIU

Fructele de sezon care îmbunătățesc vederea. Au efect antiinflamator și tratează problemele intestinale

Fructele de sezon care îmbunătățesc vederea. Au efect antiinflamator și tratează problemele intestinale. Despre ce este vorba și ce alte beneficii au aceste fructe delicioase.

Este vorba despre piersici. Printre beneficiile piersicilor se numără combaterea cancerului, îmbunătățirea sănătății intestinale sau prevenția bolilor de inimă.

Iată șapte dintre beneficiile consumului de piersici.

1.    Combat radicalii liberi

Piersicile conțin o cantitate mare de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la reducerea factorilor oxidanți, în următoarele 30 de minute după ce le-ați consumat. Studiile arată că cea mai mare cantitate de antioxidanți se găsește în coaja piersicilor, mai mult decât în pulpă, de aceea recomandat este ca acestea să se consume cu coajă și în stare proaspătă, nu conservate.

Piersicile mai conțin acid cafeic care este un antioxidant ce luptă împotriva substanțelor cancerigene care ajung în organism. Acest acid se mai găsește în arahide și porumb.

2.    Previn și luptă împotriva cancerului

Datorită polifenolilor ce se găsesc în aceste fructe, consumul de piersici poate preveni apariția cancerului. Conform unui studiu, acești polifenoli pot opri dezvoltarea și răspândirea unei tulpini de celule canceroase ce se dezvoltă la sân. Ei recomandă ca pacientele ce suferă de cancer la sân să consume 2-3 piersici zilnic.

Semnale ale corpului care prevestesc producerea unui atac vascular cerebral. La ce trebuie să fii atent pentru a evita un AVC

3.    Previn bolile de inimă

Piersicile fac bine inimii tale, deoarece consumul acestora ajută la combaterea bolilor metabolice, precum diabetul, colesterolul, inflamația, creșterea în greutate și implicit la bolile inimii.

4.    Piersicile reduc inflamațiile

Inflamațiile sunt sursa multor boli, iar consumul de piersici ajută la scăderea nivelului de inflamație din organism. În plus, consumul piersicilor presupune stoparea eliberării de histamine în sânge, care provoacă reacții alergice.

5.    Tratează tulburările intestinale

Consumul piersicilor ajută în cazul tulburărilor intestinale precum refluxul gastro-esofagian, constipația, diareea și altele.

6.    Distrug candida

Alimentul tradițional al românilor, scade nivelul de stres și este bogat în vitamine. Nu ai fi crezut câte beneficii are pentru sănătate

7.   Piersicile mențin sănătatea ochilor

Piersicile conțin luteină, o substanță care previne degenerarea maculară, care este o afecțiune oftalmologică, legată de vârstă, care poate cauza orbire și vedere încețoșată.