MENIU

Fructele, care ar fi trebuit să fie cele mai cumpărate alimente vara, au devenit un LUX. Scumpiri enorme în piețe

Fructele, care ar fi trebuit să fie cele mai cumpărate alimente vara, au devenit un LUX. Scumpiri enorme în piețe

Fructele, care ar fi trebuit să fie cele mai cumpărate alimente vara, au devenit un adevărat lux. Deși datele ne arată că s-au scumpit cu aproape 4%, asta este doar pe hârtie. Pe de altă parte, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a pus tunurile pe comercianți.

În mod tradițional, fructele au fost mereu considerate unele dintre cele mai cumpărate alimente în sezonul estival, însă anul acesta au devenit un adevărat lux pentru mulți români. Deși statisticile oficiale indică o creștere de aproape 4% a prețurilor, realitatea de pe piață este mult mai dură.

La o plimbare prin piețele și supermarketurile din țară, diferențele de preț față de anul trecut sunt evidente. De exemplu, prețul perelor a atins praguri record, iar pepenii, o delicatesă tradițională a verii, sunt acum de două ori mai scumpi.

Conform Institutului Național de Statistică, creșterea medie a prețurilor la fructe este de aproximativ 4%. Cu toate acestea, reprezentanții din industrie și consumatorii spun că majorările reale sunt mult mai mari.

Dezastru în piețele din România: Legumele și fructele cu cele mai multe pesticide

Mai multe articole despre:
fructe scumpe