MENIU

Fructe care întăresc sistemul imunitar. Trebuie consumate toamna

Fructe care întăresc sistemul imunitar. Trebuie consumate toamna, pentru a-ți înîri imunitatea pe perioada sezonului rece.

Un organism, al cărui sistem imunitar este slăbit, este predispus îmbolnăvirii. Sistemul imunitar deficitar este cauzat de stres, oboseală, un program foarte încărcat, dar şi de o alimentație nepotrivită, săracă în vitamine, minerale şi nutrienți.

Pentru a preveni îmbolnăvirea sau contaminarea cu un virus este bine să consumăm anumite fructe şi legume care ajută la întărirea organismului. În cele ce urmează sunt descrise câteva dintre fructele acestea şi aportul lor miraculos adus imunității organismului.

Merele

Sunt populare şi uşor de găsit, o adevărată sursă de antioxidanți şi vitamina C. Ele conțin flavonoide ce au rol protector,  ajutând chiar şi la prevenția bolilor de inimă.

Merişorul

Este un probiotic natural prin efectul pe care îl are asupra organismului de mărire a "bacteriilor bune". Acest fruct este foarte bogat în antioxidanți. Este suficient să se consume două linguri pe zi.

Cătina

Aceste fructe mici şi galbene, întâlnite în multe zone ale țării noastre, sunt o "mină de aur" pentru sistemul imunitar. Sunt mai bogate în vitamina C decât orice alt fruct şi de peste 10 ori mai multă decât citricele. Mai conțin cantități mari de vitamine (A, B, E, P, K, F), dar şi de minerale (fosfor, magneziu, fier, calciu), aminoacizi şi beta-caroten.

Afinele

Conţin antioxidanţi care previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, prevenind lezarea ţesuturilor care pot provoca cataracta, glaucomul, varicele, hemoroizii, afecţiunile cardiovasculare şi cancerul. Substanța ce pigmentează afina în roşu-albastru îmbunătăţeşte structura venelor şi ajută întregul sistem vascular.

Banane

Sunt bogate în vitamina B6, astfel ajută la combaterea stresului, oboselii, stărilor depresive și de insomnie. Conțin potasiu ce previne bolile de inimă și reglează tensiunea arterială. Prin conținutul de magneziu ajută la combaterea anemiilor și ține oasele tari.

Citește continuarea AICI

Mai multe articole despre:
fructe sistem imunitar sanatate