MENIU

Fresh Refresh. Vinul roze: calităţi şi beneficii

Bun găsit la Fresh Refresh! Vinul roze este tot mai căutat în Românian în condiţiile în care, în urmă cu câţiva ani, acest segment practic nu exista. Vânzările au crescut cu 10 la sută în 2014, potrivit Ziarului Financiar! Rozeul atrage şi vara! Vă pot spune despre el că are numeroase beneficii pentru sănătate! Totul este să păstraţi măsura, aşa cum cer medicii!

Aceasta este, probabil, imaginea care poate destinde după o zi toridă de vară! Un pahar cu vin roze, după program, poate avea avantaje pentru sănătate. Unde mai punem că este şi cel mai potrivit sortiment de băut în sezonul estival şi este extrem de versatil alături de orice fel de mâncare. Vinul roze este varianta perfectă atât pentru iubitorii de vin alb, cât şi pentru cei care preferă vinul roşu! Acesta combină tinereţea şi aciditatea primului cu savoarea celui de-al doilea, sunt de părere somelierii.

Vinul roze este şi mai ieftin ca celelalte două tipuri pentru că se bea tânăr. Nu există un soi anume din care se produce roze-ul, ci doar un procedeu aparte de obţinere. Practic, boabele de struguri roşii sunt decojite după ce au fost lăsate doar puţin la macerat, comform site-ului healthambition.com.

Roze-ul conţine mai puţin tanin în comparaţie cu vinul roşul, tocmai din cauza îndepărtării pielii. Şi chiar taninurile sunt cele care au făcut din paharul de vin roşu pe zi un medicament tradiţional! Taninurile sunt molecule cu proprietăţi antiseptice importante, iar roze-ul păstreză o parte din ele şi din proprietăţile antioxidante ale vinului roşu, dar în cantităţi mult mai mici.

Roze-ul este excelent ca aperitiv, poate fi servit la orice tip de salată, alături de paste şi de alte combinaţii vegetariene. Este, poate, şi băutura care merge cel mai bine cu deserturile. El însuşi are o personalitate aparte cu note florale şi fructate, de căpşune şi zmeură şi lasă cu fiecare înghiţitură o senzaţie fresh.

Cu două decenii în urmă, nimeni nu anticipa popularitatea de care avea să se bucure acest sortiment de vin, pe placul marilor regi ai Franţei odinioară! Producătorii români s-au reorientat şi au început să acorde atenţia cuvenită vinului roze care se bucură de o piaţa din ce în ce mai largă şi în ţara nostră. Somelierii spun că a devenit o constantă în meniurile restaurantelor, într-un număr mare de arome şi cu succes pe măsură. Deşi roze-ul este cel mai uşor dintre vinuri, mare atenţie la cantitate! Concentraţia de alcool poate fi la fel de mare ca la sortimentele de vin roşu!

Dacă aveţi probleme de sănătate, sau dacă suspectaţi că aţi avea, consultaţi un medic înainte de a consuma alcool!

Mai multe articole despre:
Alexandra Pacuraru fresh refresh vin roze