MENIU

Fresh Refresh. Turismul religios

Este momentul Fresh Refresh! Astazi, colegii noştri ne invită la turism religios, o cale spre sănătate spirituală şi trupească!

Bun găsit! "Realitatea Spirituală" a refăcut pentru dumneavoastră un drum al credinţei, în Grecia, pe urmele a patru sfinţi: Efrem cel nou, Nectarie Taumaturgul, Ioan Rusul şi Sfântului Apostol Pavel din Areopag.

Primul popas a fost la Nea Makri, în Atika, unde se află moaştele Sfântului Efrem. Cei mai mulţi dintre cei care au ajuns acolo pe 5 mai, la prăznuire, erau...români. Oamenii vroiau să se închine Sfântului considerat Grabnic vindecator. Sfântul Efrem a fost canonizat recent în Grecia şi introdus în calendarul Bisericii Ortodoxe Romane abia în anul 2014. Despre el se spune că îi ajută pe cei bolnavi de cancer, pe cei aflaţi în depresii dar şi pe cei dependenţi de droguri.

Al doilea popas al colegilor noştri a fost în Eghina, insula unde se odihnesc moaştele Sfântului Nectarie, unul dintre cei mai îndrăgiţi din ortodoxa contemporană. Autorităţile greceşti au permis colegilor noştri să filmeze în exclusivitate în Biserica şi în Altarul în care a slujit Sfântul Nectarie. Acesta este considerat ocrotitor al săracilor şi un alt vindecător al celor bolnavi de cancer.

Al treilea popas al jurnaliştilor de la RealitateaTV a avut loc în Evia, a doua mare insulă din Grecia după Creta, la rămăşiţele trupeşti ale Sântului Ioan Rusul, considerat făcător de minuni. Oameni din întreaga lume trec zilnic pe la racla sa. Pelerinajul s-a încheiat la Areopag, în Atena, unde, cu 2000 de ani în urmă, Sfântul Apostol Pavel aducea creştinismul chiar în inima filosofiei greceşti. De acolo, avea să se extindă în intreaga Europă.