MENIU

FRESH REFRESH: Proprietățile uimitoare ale castraveților covăsiți

<p>Aşa faci cei mai buni castraveţi muraţi de vară</p>

Secretul unei vieţi luni şi sănătoase stă în lucrurile mărunte de lângă noi, pe care ar trebui să le valorificăm mai bine. Natura ne oferă mereu soluţii şi nu ne vinde castraveţi.

Chiar despre castraveţi vorbim astăzi. Este păcat să nu profităm de ei, mai ales că sunt o soluţie mai mult decât delicioasă la perioada caniculară. Mai mult decât atât, putem folosi canicula în beneficiul nostru. Vă propunem, aşadar, câteva informaţii despre castraveţii covăsiţi, muraţi la soare câteva zile, pe balcon.

În afară de faptul că sunt ieftini, se fac cât ai clipi şi au proprietăţi despre care poate nu ştiaţi. Nu conţin grăsimi, au foarte puţine calorii, prin urmare pot fi de ajutor la pierderea kilogramelor. Pe urmă, dau energie şi în acelaşi timp, răcoresc! Ei conţin complexul B, care ajută transformarea mai rapidă a alimentelor ingerate în energie, şi aici remarcăm acidul pantotenic, cunoscut şi sub numele de "vitamina tinereţii" sau "doza antistres", şi riboflavina, care reglează respiraţia celulară, ajută la fixarea fierului şi la metabolismul glucidelor şi al lipidelor.

Fiind o sursă de fibre, castraveţii muraţi stimulează digestia, mai ales dacă aceasta are de muncă din cauza alimentelor grele, precum carnea. Castraveţii muraţi sunt utili şi în menţinerea echilibrului florei intestinale, fiind recomandaţi aşadar şi în prevenirea cancerului de colon. Mineralele, calciul, magneziul şi vitamina C din castraveţii muraţi întăresc şi sistemul imunitar, ceea ce-i face de nepreţuit în lupta împotriva răcelilor şi al infecţiilor. Conţin, de asemenea, multă vitamina A, fiind deci un prieten al sănătăţii aparatului ocular. Mai mult decât atât, au proprietăţi care întârzie apariţia cataractei. Şi nu în ultimul rând, castraveţii muraţi sunt o sursă puternică de antioxidanţi.

Adică substanţele esenţiale în lupta împotriva radicalilor liberi, cei care accelerează îmbătrânirea, favorizează apariţia a multor forme de cancer şi al afecţiunilor cardiovasculare.

Aşadar dacă nu puteţi renunţa la fumat, la alcool, nu puteţi evita pesticidele, trăiţi într-un mediu poluat şi stresant, suferiţi de caniculă şi aveţi în dietă multe glucide, proteine şi lipide nesănătoase, o porţie zilnică de castraveţi covăsiţi este tot ce vă doriţi. Atenţie, folosiţi reţeta fără oţet! Doar o lingură de sare la litrul de apă fiartă, un căţel de usturoi pentru fiecare castravete, beţe de mărar şi v-aţi făcut un prieten care vă menţine sănătoşi!