MENIU

Fresh Refresh. Dulciuri sănătoase, fără zahăr

Bun găsit la Fresh Refresh! Dulciuri sănătoase! Aţi auzit de la noi deseori despre ele. V-am prezentat reţete, chiar din acest platou! Sunt dulciurile vegan, lipsite de zahăr, dar foarte bogate în nutrienţi. Celebrul site american Buzzfeed, a selectat, recent, 15 poze de pe Instagram cu dulciuri vegan. Noi vă oferim 5 motive puternice pentru care ar fi bine să vă îndreptaţi atenţia spre acest gen de dulciuri, dacă vi se face poftă şi de altceva decât de fructe!

Medicii avertizează continuu! Unu: Zahărul în exces poate îmbolnăvi inima, poate declanşa diabetul sau cancerul. Doi: zahărul mult şi alimentele procesate sunt agresori ai organismului şi atacă rezistenţa la insulină. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat înjumătăţirea consumului de zahăr, inclusiv cel din băuturile gazoase sau din sosuri precum ketchup-ul.

Experţii internaţionali cred că zaharurile ar trebui să reprezinte doar 5% din aportul energetic, indiferent de vârstă. Ar fi, deci, indicate numai 25 de grame de zahăr pe zi, echivalentul a 6 linguriţe. OMS avertizează că mare parte din zaharuri sunt ascunse în alimente! Noi vă oferim cinci motive pentru care ar fi bine să optaţi pentru dulciurile Vegan sau Raw Vegan când vi se face poftă de ceva bun! Acestea conţin fructe, îndulcitori naturali, seminţe, arome naturale şi produse care ajutăp organmismul cu minerale, enzime şi vitamine! În primul rând, dacă renunţaţi la zahăr, puteţi elimina kilogramele în plus. Este dovedit! După 30 de zile de abţinere, se pot pierde şi două kilograme, fără alte modificări în stilul de viaţă, conform site-ului sfatulmedicului.ro. În al doilea rând, vă poate creşte nivelul de energie. S-ar putea să urmeze şi o perioadă de oboseală, dar, medicii spun că este normală deoarece organismul va simţi nevoia de zahăr un timp. Va fi un test de rezistenţă dar, odată trecut, vi se va citi pe chip sănătatea. Şi la figurat, şi la propriu pentru că lipsa zahărului va înfrumuseţa pielea, potrivit site-ului sfatulmedicului.ro.

Persoanele cu acnee, psoriazis sau eczeme pot observa modificările în bine pe...pielea lor! De asmenea, tulburările digestive se pot ameliora sau chiar pot dispărea. Greaţa sau balonarea pot fi şi simptome ale unei diete cu exces de zahăr. Pe poziţia cinci la beneficii ale renunţării la zahăr, bifăm îmbunătăţirea randamentului mental! Unii medici spun că lipsa zahărului sporeşte capacitatea de concentrare şi de memorare. Există însă, şi specialişti în nutriţie care afirmă că zahărul, consumat cu mare moderaţie, nu face rău!

Site-ul buzzfeed.com a expus, recent, o serie de fotografii cu dulciuri vegan şi raw vegan, fără zahăr, bazate doar pe produse naturale, aşa cum v-am prezentat de-alungul timpului şi noi, la Fresh Refresh! Negresele cu nuci, prăjiturile ispititoare din scorţişoară, graham, vanilie, compot de portocale şi toping de căpşuni sau îngheţata cu mentă din lapte de nucă de cocos şi cu ciocolată vegan au treyit curiozitatea şi apetitul a mii de oameni! La fel şi o delicioasa prajitură cu lămâie, fistic şi blat vegan, sau un tiramisu 100% sănătos! Toate aceste fotografii au făcut înconjurul lumii pentru că lumea pare tot mai preocupată să mânânce gustos şi...sănătos!