MENIU

FRESH REFRESH: De ce sunt bune smochinele

SMOCHINELE te protejează de CANCER şi OSTEOPOROZĂ

Smochinele, baza sănătăţii în dieta mediteraneană, erau fructele preferate ale Cleopatrei. Ştia regina egipteană ceva!

Fie că le consumaţi uscate sau proaspete, trebuie să ştiţi că smochinele sunt o mică bombă plină cu vitamine. Smochinele contin vitamina A, vitamina B1 şi vitamina B2.  

Pe lângă acestea, mai au şi minerale precum  calciu, fier, fosfor sau potasiu. Datorită conţinutului bogat în potasiu, smochinele ajută la scăderea presiunii sanguine. Au un conţinut ridicat în calciu şi fosfor, de 2 ori mai mult decât laptele, ceea ce ajută la prevenirea osteoporozei, fiind utile copiilor aflaţi in perioada de creştere.

Smochinele contin beta-caroten,  un ajutor de nădejde pentru cei care vor ochi şi piele sănătoasă.  Tot smochinele  au o enzimă specială, numită ficină, care ajută în procesul de digestie. Smochinele sunt alimente foarte alcaline, ceea ce ajuta la reglarea pH-ului corpului. De asemenea, sunt bogate in polifenoli si flavonoide, 2 antioxidanti ce previn daunele cauzate de radicalii liberi.  Smochinele sunt o sursa foarte buna de fibre dietetice, care ne ajută să scăpăm de  kilogramele în exces.   

E clar, smochinele sunt un veritabil medicament natural! Nu degeaba sunt menţionate şi în Biblie.