MENIU

FRESH REFRESH. Șamponul și vopselele naturale de păr, alternativa la produsele chimice

Tratamentele intensive, bazate pe formule chimice complicate, invită pur și simplu părul să cadă. Există alternative, din natură, firește.

Un fir de păr subțiat, ars și despicat are puține șanse să își revină, dar nu imposibil. Un prim sfat ar fi să renunțăm la șampoanele pe care scrie: recomandat pentru utilizare zilnică. Sunt doar un artificiu de marketing și distrug învelișul natural al firului.

De două ori pe săptămână frecați pielea capului cu ulei de ricin. Îl țineți câteva ore și apoi îl spălați cu un șampon făcut în casă. Baza este un ulei de măsline extravirgin pe care îl combinați cu infuzii de mușețel sau lămîie, mentă, castraveți sau lavandă. Pe toate le infuzați în apă distilată.

Renunțați și la balsamurile chimice. Uleiul de măsline înlocuiește orice tip de produs și nu distruge părul.

Trebuie să mai știți că și regimul alimentar are efecte asupra părului, mai ales mâncarea intens procesată. Dar și stresul intensiv. Recurgeți la ceaiuri calmante din plante și străduiți-vă să aveți o atitudine pozitivă pentru că relația dintre iritabilitate și cantitata de păr pierdut este strânsă.

Dacă ați reușit, iată încă un secret: există vopsele naturale pe care le puteți pepara în casă. Cojile verzi de nucă fierte o oră sunt recomandate pentru șatenul închis spre negru. Ca de altfel și frunzele de urzică, rozmarin și savie. Blondul se obține amestecând o lingură de ghimbir pisat cu una de semințe de muștar și cu una de curry, la care, în funcție de cât de deschis doriți să fie, amestecați turmeric.

Părul roșcat se obține cu un amestec din pastă de henna și ulei de ricin sau al unei combinații din suc de morcov și suc de sfeclă. 

Mai multe articole despre:
sampon natural par stricat vopsea naturala