MENIU

Fraudă pe rețelele sociale! Primăria Capitalei trage un semnal de alarmă

Primăria Municipiului București a emis o avertizare către cetățeni, informându-i despre un mesaj înșelător care circulă pe rețelele sociale. Pe o pagină intitulată „Card de transport public București” este promovat un card fals, care oferă un „abonament de 12 luni la prețul special de doar 11,69 lei”. Primăria subliniază că această ofertă este o fraudă și îndeamnă cetățenii să nu acceseze linkul asociat mesajului.

Ulterior, postarea a fost ștearsă de pe pagina respectivă, dar autoritățile rămân vigilente.

Atenționare din partea STB

Societatea de Transport București (STB) a reacționat ferm, avertizând că un astfel de card nu există. Reprezentanții STB îi sfătuiesc pe călători să nu interacționeze cu linkul fraudulos și să nu se lase păcăliți de informațiile false.

„În imaginea asociată mesajului înșelător sunt folosite ilegal elemente de identitate vizuală ale STB și o imagine creată cu ajutorul inteligenței artificiale, care îl înfățișează pe Primarul General, Nicușor Dan”, se arată într-o declarație oficială.

Măsuri împotriva fraudei

STB a demarat deja procedura de raportare a mesajului fals către Facebook, dar și către Poliția Română, pentru a descuraja astfel de practici ilegale.

Pentru a evita astfel de capcane, Primăria și STB recomandă cetățenilor să acceseze doar sursele oficiale de informare. Pagina oficială a STB poate fi vizitată la adresa: 

https://www.facebook.com/SocietateaDeTransportBucurestiSTBSA.

Cetățenii sunt îndemnați să fie vigilenți și să raporteze orice tentativă de fraudă legată de transportul public.