MENIU

FRAUDĂ de proporții la Bacalaureat: Zeci de elevi au fost eliminați din examen! Sorin Cîmpeanu: „Sancțiuni la cel mai aspru nivel”

Fraudă de proporții la BAC

Fraudă de proporții la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Zeci de elevi au fost eliminați din examen după ce au copiat rezolvările subiectelor de pe un site de socializare. 

„Este vorba de o fraudă care o să fie sancționată la cel mai aspru nivel. Cu siguranță elevii care nu au înțeles că nu au acces la mijloacele de comunicare în sala de examen o să fie eliminați din examen. Sigur că două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen.

Se fac verificări atât cât se pot face într-o școală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici.

Luăm în calcul și să fie o înțelegere cu supraveghetorii”, a spus Sorin Cîmpeanu, miercuri, la un post TV.

„Au vizionat înregistrările video și a putut fi făcută localizarea. Nu e o premieră. ÎÎn fiecare zi de examen s-au întâmplat aceste lucruri. Zilele trecute, ieri și alaltăieri, au fost eliminați 19, respectiv 29 de candidați pentru aceleași motive. În sesiunea de vară au fost zeci de candidați eliminați pentru exact aceleași motive – fraudă cu ajutorul mijloacelor electronice”, a completat ministrul.

Mai multe articole despre:
frauda bacalaureat sorin cimpeanu elevi examen