MENIU

Frații Neidoni, implicați în afacerea "Sturioni". Ce legături aveau cu mafia braconierilor din Delta Dunării?

Neidoni a fost coleg de cameră cu Coldea în timpul studiilor

Frații Neidoni, Bogdan și Alexandru, au apărut pe scena afacerilor în anii 2000. Ei au fost acționari în firma Romsturio SRL, alături Mirela Voiculescu, una dintre fiicele lui Dan Voiculescu. Afacerea cu sturioni a provocat un scandal uriaș în anul 2005, după ce jurnaliștii de investigații au descoperit că firma era paravan pentru braconierii de pe Dunăre.

Presa scria în acel moment că întreaga afacere era coordonată de afaceristul Alexandru Bittner, un apropiat al fostului premier Adrian Năstase și Radu Rușanu, tot un om de afaceri. Firma Romsturio era cea care primea peștele de la braconieri și îl introducea pe piață. Activiștii de mediu susțineau că se făceau documente false pentru marfă, iar în realitate instituțiile statului care monitorizau pescuitul de pe Dunăre nu știau nimic despre capturile de milioane de lei.

Tatăl lui Neidoni, milionarul-paravan al lui Coldea, de la relația cu Securitatea la contrabandă de carburanți cu Serbia și

Bogdan Neidoni a ocupat funcția de director și mai apoi de director adjunct al Centrului Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine în Guvernul Emil Boc. Exact în acea perioadă, compania Nokia a decis să renunțe la investiția din România. Ulterior a fost pus director la compania de stat Teletrans S.A.

Alexandru Cristian Neidoni a fost numit consul onorific al României în Principatul Lichtenstein în toamna lui 2013, de către Guvernul Ponta II, în mandatul lui Titus Corlățean la Ministerul Afacerilor Externe.

Cei doi frați sunt implicați în afaceri și cu Grupul azer Red Circle controlat de omul de afaceri Yusif Azizov. Complexul rezidențial cu 138 de apartamente este ridicat în apropierea cartierului ANL Henri Coandă și a complexului Sere Pipera din nordul Bucureștiului.

Bogdan Neidoni, "săgeata" lui Coldea, lăsat liber de procurorii DNA. Poate părăsi țara când dorește


Investitorul are în vedere construcția a două blocuri cu patru etaje a căror cost de dezvoltare poate fi estimat la circa 8 milioane de euro. Construcția a fost autorizată de Primăria Sectorului 1 în anul 2019 și se va desfășura pe un teren de circa 7.500 de metri pătrați. Creditorii proiectului sunt Bogdan Gabriel Neidoni și Alexandru Cristian Neidoni.

Fratele lui Bogdan Neidoni construiește și un proiect rezidențial în comuna Joița, județul Giurgiu. El a obținut autorizațiile pentru a construi vile de lux pe mai bine de 15 hectare.