MENIU

Franța schimbă regulile în ceea ce privește cazurile de COVID-19 apărute în rândul copiilor de grădiniță și școală primară

Franța schimbă regulile în ceea ce privește cazurile de COVID-19 apărute în rândul copiilor de grădiniță și școală primară

Guvernul francez a decis să renunțe la o parte dintre restricțiile aplicate în cazul școlilor primare și grădinițelor, ca măsuri de prevenție în contextul epidemiei de coronavirus, potrivit rfi.ro.

Astfel că atunci când un copil va fi testat pozitiv, "clasa va putea continua să funcţioneze normal pentru restul elevilor care, deci, nu vor mai fi consideraţi cazuri-contact". Precizare a fost făcută de ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer.

Până acum, un elev considerat caz-contact era obligat să rămână acasă şi să revină la şcoală după o săptămână de la rezultatul pozitiv şi doar cu un test negativ. Cu alte cuvinte, o clasă în care exista un elev bolnav, se închidea timp de șapte zile întrucât toţi colegii lui erau consideraţi cazuri-contact.

"De acum încolo, clasa se va închide, eventual, doar dacă s-au depistat cel puţin trei copii contaminaţi cu noul coronavirus", a explicat oficialul francez.

Noua regulă, anunțată încă de duminică, este aplicabilă copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. La baza acesteia pare să fi stat o notă publicată săptămâna trecută de biroul consultativ al Înaltului Consiliu pentru Sănătate Publică al Ministerului Sănătății, potrivit căreia “copiii prezintă puține riscuri de a contracta boala în formă gravă și de a răspândi SARS-CoV-2”.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Franța a întregistrat un total de 458,061 de cazuri de contaminare cu COVID-19 și 31,338 decese, aflându-se pe locul 11 în topul mondial al țărilor afectate de pandemia de coronavirus. 

Mai multe articole despre:
scoli franta reguli scoli franta