MENIU

Franța, COPLEȘITĂ de epidemia de coronavirus: Creștere EXPONENȚIALĂ a internărilor la Terapie intensivă

coronavirus Foto: Pixabay.com

Spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt foarte aproape „de punctul de saturaţie”. Autorităţile franceze impun noi restricţii pentru a limita explozia de cazuri din ultima perioadă.

 

Autorităţile din Bordeaux şi Marsilia au anunţat noi măsuri restrictive într-un efort de a limita creştere cazurilor COVID-19 care riscă să copleşească spitalele celor două oraşe franceze.

„Răspândirea virusului s-a accentuat în pofida obligativității purtării măștii, măsură introdusă la începutul acestei veri. Trebuie să luăm măsuri pentru a ne asigura că serviciile de sănătate pot face faţă", a declarat luni Christophe Mirmand, cel mai înalt oficial al guvernului din regiunea Marsilia.

Internările în unităţile de terapie intensivă ale oraşului au urmat o „curbă exponenţială” şi s-au dublat în ultima săptămână. Chiar şi cu paturile suplimentare adăugate în weekend, sistemul a fost „aproape de punctul de saturaţie”.

Principalul spital din Bordeaux are 77 de pacienţi COVID, dintre care 24 sunt în terapie intensivă, „o creştere foarte rapidă în ultimele 10 zile”, scrie mediafax.ro.

Marsilia, cu 195 de cazuri la 100.000 de locuitori, comparativ cu media naţională de 70, capitala, Paris, cu 154, şi oraşul sud-vestic Bordeaux, cu 143, sunt principalele puncte fierbinţi ale Franţei, sporind temerile unui al doilea val al coronavirusului.

În Franța, cazurile de îmbolnăvire au crescut foarte mult în ultima săptămână. În urmă cu o zi, in doar  24 de ore, numărul infectărilor a crescut cu 7.183 și au murit 6 persoane. În ultimele 24 de ore, până în seara de luni fuseseră  raportate deja 6.158 de noi cazuri de îmbolnăviri COVID-19 și 34 de decese. La sfârșitul săptămânii trecute, a fost atinsă o cifră record a cazurilor noi inregistrate în doar 24 de ore - aproape 10.000. Până luni seară, bilanțul infectărilor în toată Franța depășise 387.272 și 30.950 de decese, dintre care 20.435 în spitale, potrivit situației oficiale prezentate de autorități.