MENIU

FOTO-VIDEO Inundații devastatoare în Nepal! Sute de case, MĂTURATE de ape și zeci de persoane EVACUATE

Inundații devastatoare în Nepal Foto:Twitter.com
Inundații devastatoare în Nepal Foto:Twitter.com

Sunt inundații masive în Nepal, din cauza ploilor abundente din ultima perioadă. Cea mai lovită de furia apelor este capitala Kathmandu, transmite Realitatea PLUS. Sute de case au fost măturate de ape acolo și zeci de persoane au fost evacuate din locuințe. Anul trecut, în urma inundațiilor din India și Nepal, 200 de oameni au murit.


Ploile din ultimile zile au provocat un adevărat dezastru în Nepal. Mai multe râuri au ieșit din matcă și au provocat inundații masive. Așezările din zona riverană Văii Kathmandu au ajuns sub ape, însă cea mai afectată este Capitala.

În Kathmandu, în doar 4 ore au căzut cantități impresionante de precipitații. Mai bine de 500 de case au fost inundate și 230 de persoane au fost salvate din calea apelor.

Și câteva piețe din capitala nepaleză au fost inundate. Vânzătorii și-au urcat marfa pe tarabe, iar clienții au venit la cumpărărturi cu apa până la genunchi.

În unele zone ale orașului, apa a ajuns însă și până la brâu.

Traficul de pe autostrada Araniko a fost blocat din cauza inundațiilor. Cele mai multe drumuri au devenit impracticabile, fiind înghițite de ape.

Autoritățile locale rămân în alertă. Meteorologii anunță că și în zilele următoare, va ploua la fel de mult.

Anul trecut, au murit 200 de oameni în total în India și Nepal, iar  4 milioane au fost strămutați după inundațiile din cauza ploilor musonice din lunile iunie-iulie. În Nepal, circa 110 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 100 au fost rănite în urma alunecărilor de teren şi a viiturilor înregistrate în 26 din cele 77 de districte din Nepal din luna iunie 2020.