MENIU

Fotografia teribilă făcută publică de un tată cu copilul său: "Sper ca lumea să afle ce se întâmplă"

O imagine tulburătoare, care înfăţişează un bebeluş de 16 luni mort în noroi a fost făcută publică chiar de tatăl micuţului, care îşi doreşte ca lumea să afle situaţia disperată a refugiaţilor din etnia Rohingya în Myanmar.

Corpul micuţului Mohammed Shohayet, de 16 luni, a fost găsit în noroi, după ce copilul a murit înecat, în timp ce încerca, alături de familia sa, să se refugieze în Bangladesh. Tatăl său speră ca făcând publică imaginea să stârnească reacţii internaţionale, informează CNN.

Situaţia celor din etnia Rohingya aflaţi în Myanmar este una disperată, aceştia povestind că sunt ucişi, maltraţi şi forţaţi să îşi părăsească ţara de către autorităţile din Bangladesh. Ce li se întâmplă e considerat de către Naţiunile Unite "crimă împotriva umanităţii", însă autorităţile din Myanmar susţin că este vorba în special de imigranţi ilegali veniţi din Burma.

Imaginea cu corpul bebeluşului aminteşte de fotografia tulburătoare cu trupul micuţului Aylan Kurdi, care s-a înecat pe una dintre coastele Turciei, în timp ce familia încerca să părăsească Siria.