MENIU

FOTO | INVAZIE de tip Blitzkrieg în Ucraina! Rușii bombardează locuințele civililor. Copiii și bătrânii sunt victime colaterale

Bombardament FOTO: Captura video

Lumea întreagă a rămas impresionată de scenele de război din Ucraina. The Sun a publicat imagini îngrozitoare cu civili răniţi, după ce Rusia a bombardat un bloc de locuinţe, fiind ucis un băiat, în Harkov. 

Din primele informaţii furnizate de autorităţile ucrainene, cel puţin 40 de militari şi aproximativ zece civili ucraineni au fost ucişi în primele ore ale atacurilor armatei ruse în Ucraina.

Aceste pierderi umane au fost cauzate în primul val de lovituri cu rachete.

Un al doilea val de atacuri cu rachete a fost lansat de curând, afirmă autorităţile ucrainene.

Armata ucraineană a suspendat operaţiunile în porturi.

Operaţiunile pe cale ferată continuă în Ucraina.

Un purtător de cuvânt al armatei ruse, generalul Igor Konaşenkov, a anunţat la televiziune că rebelii proruşi au avansat - cu trei kilometri  în regiunea Doneţk şi cu un kilometru în regiunea Lugansk.  

Rusia vizează ţinte militare, iar ”civililor nu are de ce să le fe frică”, declară Konaşenkov, purtatorul de cuvant al armatei.

Igor Konaşenkov dă asigurări că armata rusă nu vizează oraşe ucrainene, ci numai ”infrastructuri militare, instalaţii de apărare antiaeriană, aerodromuri şi aviaţia militare”, cu ”arme de înaltă precizie”. 

FOTO: Twitter/ Profimedia/ AF

Mai multe articole despre:
invazie blitzkrieg bombardament rusi copiii victime