MENIU

FOTO Incendiu violent, în județul Bihor: 2 victime cu arsuri grave. Case și animale MISTUITE de flăcările puternice

Sursa foto: ISU Bihor

Un incendiu violent a izbucnit, duminică, în localitatea Răbăgani, județul Bihor. Două persoane au fost rănite, iar mai multe locuințe au fost cuprinse de flăcări, potrivit realitateadebihor.net.

Flăcările puternice au cuprins o gospodărie din localitate, în pericol de incendiere fiind și alte trei locuințe aflate în vecinătate.

La fața locului au intervenit de urgență cinci echipaje de pompieri militari cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, ardeau violent acoperișul și mansarda unei construcții anexe, o șură, o construcție auxiliară în care era amenajată o cameră și adăposturi de animale din cadrul aceleiași gospodării.

Doi bărbați, care au încercat să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, au suferit arsuri la nivelul brațelor. Medicii le-au acordat primul ajutor la fața locului și au transportat una dintre victime (cu arsuri de gradele I și II pe brațul și antebrațul drept) la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, cealaltă persoană refuzând transportul la spital.

În urma incendiului au ars mai multe animale, acoperișul și mansarda construcției anexe, șura și adăposturile de animale, construcția auxiliară în care era amenajată o cameră, 3000 de baloți de paie și acoperișul unei anexe din cadrul gospodăriei învecinate.

Cei 20 de pompieri militari au acționat peste șapte ore, operațiunea fiind îngreunată de suprafața mare de manifestare a incendiului și de numeroasele materiale combustibile depozitate în clădiri.

Primăria localității a pus la dispoziție un buldoexcavator, cu ajutorul căruia s-a acționat pentru manipularea grămezilor de paie, în vederea căutării și stingerii focarelor din interiorul acestora.

Echipajele de pompieri au reușit să salveze casa din cadrul gospodăriei la care a izbucnit incendiul și celelalte două case aflate la o distanță de câteva zeci de centimetri de flăcări și circa 500 de baloți de paie.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolație deteriorată.

Mai multe articole despre:
incendiu bihor victime incendiu bihor flacari