MENIU

VIDEO Incendiu la Spitalul de Copii din Iaşi. 30 de persoane evacuate, s-a activat cod roșu. UPADTE: Focul a fost stins

Incendiu la etajul 2 al Spitalului de copii Iași Copi Iași
Incendiu la etajul 2 al Spitalului de copii Iași Copi Iași

Un incendiu a izbucnit în această seară la Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi.  Flăcările au cuprins cel puţin o încăpere de la etajul 2 al unităţii medicale Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, 30 de persoane, dintre care 12 pacienți, 7 aparținători și 11 cadre medicale au fost evacuate, fără a fi în pericol direct. 

UPDATE 20.00 Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu, iar pacienții au fost relocați în incinta spitalului, a mai transmis ministerul Sănătății.

Potrivit unor surse Realitatea Plus, focul ar fi izbucnit de la o instalație electrică, în zona plafonului.

STIREA INIȚIALĂ

"Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, aflat în subordinea Consiliului Județean Iași:
Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii - zona ATI", a transmis Min. Sănătății.

"Pentru optimizarea misiunii de raspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie. 

La fata locului salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 1 autospeciala de descarcarare, 2  autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscara si 1 cisterna. 

Totodata, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobila. 

La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinatati. Misiunea este in dinamica", a transmis ISU Iași.

A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii - 3 aparținători și 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 15 mp (un salon). Incendiul a fost lichidat.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi și tratează cele mai grave cazuri din întreaga Moldovă.

Mai multe articole despre:
incendiu spital de copii iasi incendiu iasi