MENIU

UPDATE Autorul atacului din Germania, soldat cu cel puțin 3 morți, este cetățean somalez și suferea de afecțiuni psihice

Atacatorul, surprins în timp ce urmărește victime pe stradă (captură video)
Atacatorul, surprins în timp ce urmărește victime pe stradă (captură video)

UPDATE Autorul atacului comis în oraşul german Würzburg, soldat cu moartea a trei oameni și rănirea altor câțiva este un individ de origine somaleză, a anunţat vineri seară Poliţia germană. Bărbatul și-a atacat victimele cu o armă albă, iar poliția a reușit să-l captureze după ce l-a împușcat în picior. 

Atacatorul suferă de afecţiuni psihice, a declarat, vineri seară, ministrul de Interne din landul Bavaria.

"Este vorba de un cetăţean somalez care locuieşte în Würzburg din anul 2015. Era în atenţia poliţiei şi a fost internat în trecut în mod forţat într-o clinică psihiatrică", a declarat oficialul german, conform publicaţiei Bild.

Presa locală a relatat despre înjunghieri multiple comise în această localitate cu circa 130.000 de locuitori, situată la sud-est de oraşul Frankfurt, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit poliţiei, nu există indicii despre existenţa unui al doilea suspect care să fi participat la atac şi populaţia nu este în pericol. 

În filmările  distribuite pe rețelele de socializare sunt surprinse momentele de după brutalul atac, când suspectul suspectul, confuz și speriat de grupurile de bărbați care încep să-l încercuiască, o rupe pe fugă.

BREAKING: Moment it started, people were on their way when the man with the knife in his hand appeared at Barbarossaplatz in Wurzburgpic.twitter.com/rsiNQ4zm0Z

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) June 25, 2021

 

Știre în curs de actualizare.