MENIU

Fotbalistul Ekeng a murit pe teren. Cum a fost salvat Fabrice Muamba într-un caz similar

Fotbalistul Ekeng
Fotbalistul Ekeng

Fotbalistul Ekeng a murit pe teren vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului Dinamo - Viitorul. Într-un caz similar celui al lui Ekeng , fotbalistul Fabrice Muamba a fost salvat după ce a căzut pe teren în timpul unui meci de fotbal, în urmă cu patru ani.

Fotbalistul Patrick Ekeng a murit vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului Dinamo - Viitorul, din ultima etapă a play-off-ului din Liga 1.

După decesul lui Patrick Ekeng de 26 de ani rămân multe de semne de întrebare în privinţa modului în care s-a intervenit pentru salvarea vieţii fotbalistului.

"După 4 minute, prognosticul este pus sub semnul întrebării. La o oră şi jumătate, şansele se îndreaptă spre zero. Dacă nu se intervine încă din primele minute, şansele sunt minime", spun medicii specialişti.

Tragedia fotbalistului camerunez Ekeng aminteşte de cazul lui Fabrice Muamba, din campionatul Anglei. În martie 2012, fostul mijlocaş al lui Bolton Wanderers s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului din Cupa Angliei cu Tottenham, disputat pe White Hart Lane, viaţa sa fiind salvată după ce a fost resuscitat timp de 78 de minute.

Spre deosebire de cazul lui Patrick Ekeng Intervenţia promptă a medicilor celor două echipe, dar şi a ambulanţei de pe stadion au fost decisive şi i-au permis lui Muamba să supravieţuiască, potrivit digisport.ro. Mai mult decât atât, un fan al lui Tottenham, cardiologul Andrew Deaner, de la London Chest Hospital, a intrat pe teren şi a dat o mână de ajutor.

Fabrice Muamba a fost nevoit să renunţe la cariera de jucător de fotbal, dar a supravieţuit. Vezi mai jos imaginile din momentele dramatice ale salvării:

Mai multe articole despre:
ekeng Patrick Ekeng