MENIU

Fostul subprefect al județului Harghita, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

<p>Academicianul Alexandru Bogdan, trimis &icirc;n judecată de DNA</p>

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Strujan, subprefect al județului Harghita la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În același dosar a fost trimis în judecată, în stare de libertate, și Iulian Zaharia, administrator al unei societăți comerciale la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în primăvara anului 2010, Constantin Strujan, în calitate de subprefect al județului Harghita, prevalându-se de influența avută asupra funcționarilor din conducerea Administrației Naționale „Apele Române”, a pretins și primit suma de 20.000 lei de la omul de afaceri Iulian Zaharia.

La cererea lui Constantin Strujan, banii au fost virați în contul unei persoane din anturajul acestuia. Ulterior, beneficiarul contului a predat banii subprefectului județului Harghita care l-a însoțit de fiecare dată când s-au efectuat retrageri de la bancomate sau ridicări de la casieria băncii.

În schimbul acestei sume de bani, Constantin Strujan i-a promis omului de afaceri că-i va determina pe funcționarii publici susmenționați să asigure finanțarea pentru plata cu celeritate a facturilor emise de firma acestuia din urmă, în legătură cu lucrările derulate pe raza județului Harghita în domeniul hidrotehnic.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Mai multe articole despre:
DNA subprefect