MENIU

Fostul rector al Academiei de Poliţie, cercetat de DNA, "spălat" de colegi

Comisia de Etică și Deontologie Universitară a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" a decis menținerea titlului de doctor acordat fostului rector Adrian Iacob. Decizia vine în contextul în care Iacob a demisionat de curând, după ce a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul privind ameninţarea jurnalistei Emilia Şercan, exact pentru dezvăluirile privind suspiciunile de plagiat.

Fostul rector al Academiei de Poliție, Adrian Iacob, a demisionat din funcție la data de 24 mai, după ce a fost pus sub acuzare de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru instigare de șantaj în dosarul deschis după ce jurnalista Emilia Şercan, de la pressone.ro, a dezvăluit că a primit ameninţări cu moartea. Tot de instigare la șantaj este acuzat, în același dosar, și fostul nr. 2 din Academia de Poliție, prorectorul Mihail Marcoci.

Jurnalista a relatata că a fost ameninţatî prin SMS la trei săptămâni după ce a scris că Adrian Iacob, chestor de poliție, profesor universitar și conducător de doctorate, a plagiat circa 70% din teza sa şi cum Academia de Poliție a încearcat să acopere plagiatele din instituție și să blocheze accesul la bibliotecă.

Decizia de menținere a titlului de doctor pentru fostul rector al Academiei de Poliție, emisă de Comisia de Etică a Academiei de Poliție, este una pur consultativă și nu are nicio valoare juridică, mai scrie pressone.ro.

Instituția abilitată legal să emită astfel de verdicte este Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), care are înregistrată din data de 27 martie o sesizare care-l vizează pe Iacob.

Carmen Dan a făcut anunţul care zguduie din temelii Academia de Poliţie

Mai multe articole despre:
plagiat Academia de Poliţie Emilia Sercan