MENIU

Fostul procuror Mircea Negulescu despre bărbatul condamnat la 9 luni de închisoare pentru că a furat o pungă de cafea: „Mi se pare abominabil”

Mircea Negulescu

Fostul procuror Mircea Negulescu a comentat, în direct la Realitatea PLUS, cazul bărbatului din Roman care a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru că a furat un pachet de cafea. Acesta a catalogat decizia magistraților drept „abominabilă”. Fapta omului în vârstă de 62 de ani a avut loc în 2018 și, inițial, bărbatul trebuia să achite doar o amendă penală. 

„Legea, din punctul meu de vedere, trebuie să fie aplicată corect. În condițiile în care un procuror nu are experiența necesară să stabilească modul în care a fost săvârșită fapta și de ce a fost săvârșită, e lipsă de experiență.

Eu l-aș acuza pe judecătorul care l-a condamnat. Putea să-i dea orice altă soluție. Ideea este că o persoană (și nu vreau să-i dau numele) care a luat din bani publici 4 milioane de euro ia 4 ani cu suspendare și un cetățean a sustras un pachet de cafea și se duce 9 luni la pușcărie. Mi se pare o chestie abominabilă”, a spus Mircea Negulescu la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă în sistemul judiciar există un concurs între procurori, care fac dosare mai multe, fostul procuror a răspuns: „Există la sfârșitul fiecărui an un bilanț și un procuror ca să fie ok pentru sistem trebuie să aibă cât mai multe rechizitorii. Acum rămâne la latitudinea fiecărui procuror... În momentul în care ești la parchetul de pe judecătoria nu știu care trebuie să faci cât mai multe rechizitorii ca să promovezi. Așa a înțeles acest procuror, să-l trimită în judecată pe acest om. Vorbim de 17 lei și eu vă spun o speță cu 4 de milioane de euro. Un cetățean care a sustras 4 milioane de euro din bugetul de stat a luat 4 ani cu suspendare”.

Reamintim că bărbatul a furat un pachet de cafea de 500 de grame în valoare de 17 lei. El a fost imediat identificat și a fost pornită o anchetă care a dus la o decizie definitivă. Inițial, bărbatul trebuia să plătească o amendă de 2.700 de lei. Pentru că nu a plătit această sancțiune, el a fost condamnat la închisoare.

Mai multe articole despre:
mircea negulescu