MENIU

Fostul președinte Barack Obama, dispus să se vaccineze în direct la TV

Fostul președinte Barack Obama, dispus să se vaccineze în direct la TV

Fostul președinte american Barack Obama a declarat că se va vaccina anti-COVID-19, chiar în direct la TV, pentru a da un exemplu și a le transmite semenilor să aibă încredere în eficiența tratamentului.

"Mă voi vaccina. Poate în direct la TV sau poate voi filma asta, astfel încât oamenii să știe că am încredere în știință”, a declarat Obama, potrivit postului CNBC.

Fostul lider de la  Casa Albă s-a alăturat campaniei de încurajare a vaccinării după ce sondajele arată o doză crescută de scepticism față de noul tratament, cu toate că Statele Unite au cel mai negru bilanț COVID. De la începutul pandemiei, aproape 280.000 de americani au murit și peste 14 milioane s-au îmbolnăvit.

Mesajul lui Obama vizează și populația de culoare, în rândul căreia scepticismul față de vaccin este și mai mare, în ciuda faptului că și rata de infectare este mai mare. 

Potrivit unor specialiști, președintele în exercițiu Donald Trump este și el vinovat de amplificarea stării de teamă, prin mesajele contradictorii pe care le-a transmis și prin presiunea pe care a pus-o asupra instituțiilor de stat să aprobe vaccinul înainte ca acesta să fie gata.

 

 

 
 
 

 

Și în Marea Britanie premierul Boris Johnson ar putea să se vaccineze în direct la TV pentru a arăta că acesta nu prezintă riscuri.

Mai multe articole despre:
barack obama vaccin covid virus trump