MENIU

Fostul premier a fost MITUIT? Crimă de milioane de dolari în România: un austriac este acuzat

Adrian Nastase /Foto:zaraf.ro

Potrivit Parchetului din Viena, cinci austrieci au fraudat statul român cu 14 milioane de euro. Procesul pentru acuzații care datează de zeci de ani va începe peste câteva zile. 

Un proces exploziv privind deturnarea de fonduri și mită începe pe 11 iunie în districtul Landl din Viena. Parchetul din Viena aduce acuzații împotriva a cinci austrieci - patru bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 54 și 63 de ani - pentru o presupusă infracțiune care ar fi avut loc în urmă cu douăzeci de ani și în care ar fi fost implicate cele mai înalte cercuri politice, scrie publicația Krone.

 

Context: Până la începutul anilor 2000, administrația publică din România și-a folosit programele informatice fără licențele corespunzătoare. Pentru a schimba această situație, urma să se încheie un contract cu un partener al societății de software.

România a găsit ceea ce căuta la o societate din Viena, unde inculpații au fost implicați în diferite roluri în mega-operațiune și unde statul român a achiziționat licențe de software pentru echivalentul a aproape 50 de milioane de euro la nivelul datei de 14 aprilie 2004. 

Mai multe articole despre:
fost premier mituit austria adrian nastase