MENIU

Fost ministru de Finanțe despre dosarele de mare evaziune: "Sunt în lucru, se vor vedea"

<p>Ioana Petrescu, fost ministrul rom&acirc;n de Finanțe, consilier al primului ministru</p>

Există dosare de mare evaziune care sunt încă în lucru şi se vor vedea când vor fi finalizate, a spus Ioana petrescu, fostul ministru al Finanţelor și consilier al primului ministru, într-un interviu acordat Agerpres.

"Pot să vă spun că, fără a da prea multe detalii, pentru că unele dosare încă sunt în curs, cât am fost ministru, prin intermediul Antifraudă au fost deschise mai multe dosare de mare evaziune. Antifrauda a lucrat foarte strâns cu alte instituţii ale statului şi, în momentul în care definitivau un dosar, îl trimiteau mai departe la parchet. Aceste lucruri se fac, nu sunt atât de vizibile pe cât este un control ANAF la un restaurant, pentru că se fac pe perioade mult mai lungi de timp şi necesită o documentare mult mai clară. Dar, cât am fost eu ministru, Direcţia Antifraudă s-a ocupat foarte mult de marea evaziune şi de aceste dosare care se vor vedea când vor fi finalizate. Este extrem de important ca această mare evaziune să fie oprită", a spus Ioana Petrescu, citată de Economica.net.

Interviul integral acordat Agerpres poate fi văzut aici

Românii cu averi mari, speriați de ofensiva ANAF și DNA

Ioana Petrescu a fost numită la sfârșitul lunii martie de premierul Victor Ponta în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, în calitate de președinte al Consiliului pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat, potrivit unei Decizii publicate, în Monitorul Oficial.

Avertismentul şefului ANAF: "Această situaţie se va schimba radical în perioada următoare"

Preşedintele ANAF a lansat cu o lună în urmă un avertisment fără precedent, care ar aduce venituri semnificative la bugetul de stat dacă ar fi transpus în practică: Situaţia recuperărilor prejudiciilor din infracţiuni se va schimba radical, spune seful Fiscului.

Gradul de recuperare a prejudiciilor din infracţiuni pe baza titlurilor de creanţă emise de instanţe este scăzut, însă această situaţie se va schimba radical în perioada următoare, a declarat marţi, pentru Agerpres, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu.

Referindu-se la problematica recuperărilor, oficialul ANAF a menţionat o parte din motivele importante care au generat această rată scăzută de recuperare - deciziile instanţelor se comunică direct unităţilor de administrare, fără a exista o bază de date la nivel naţional, instrumentări de dosare cu autori necunoscuţi sau firme fantomă care duc la hotărâri de judecată ce nu pot fi valorificate (se dispune însă confiscarea şi în astfel de cazuri, iar sumele se adaugă la total).