MENIU

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, la un an de pandemie: „A fost o perioadă extrem de dificilă. A fost un an intens, ieșit din comun”

Victor Costache

Fostul ministru al Sănătății - Victor Costache, pe mandatul căruia a fost înregistrat primul caz de coronavirus în România, de la care s-a împlinit un an astăzi, rezumă perioada pandemiei ca fiind un lucru ieșit din comun care nu ar trebui să se repete. Acesta consideră că tot ceea ce trebuie să rămână în mintea românilor este speranța.

„A fost un an intens, ieșit din comun și care am dori să nu se mai repete. Dar cuvântul pe care trebuie să îl reținem și care trebuie să rămână în mintea românilor este: speranța", a declarat Victor Costache, vineri, la un post TV.

„A fost o perioadă extrem de dificilă. Noi am conștientizat această problemă la sfârșitul lunii decembrie 2019 și a urmat o etapă care este puțin cunoscută publicului, în care ne-am pregătit și am încercat să împingem cât mai mult momentul în care acest virus să pășească pe teritoriul României.

Am semnalat public încă din ianuarie 2020 că România, și în special Ministerul Sănătății, nu avea constituită acea rezervă critică care trebuie constituită prin lege. Și nu avea măști, echipamente de protecție, ventilatoare, care ar fi trebuit să se găsească în stocurile Ministerului Sănătății”, a mai spus Costache.

Mai multe articole despre:
victor costache un an de pandemie