MENIU

Fostul ministru al Energiei torpilează planul lui Ciolacu: „Toate proiectele din energie pe care le susține sunt fix proiectele demarate de PNL”

Fostul ministru al Energiei torpilează planul lui Ciolacu

Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, a lansat o serie de critici la adresa Planului de Țară, lansat azi de Marcel Ciolacu, candidatul social-democrat la președinția PSD. Popescu a subliniat că proiectele energetice pe care le susține candidatul PSD sunt, de fapt, cele inițiate de Partidul Național Liberal (PNL). Într-o postare pe rețelele sociale, Popescu a evidențiat contradicțiile din discursul lui Ciolacu și a subliniat impactul deciziilor PSD la nivelul sectorului energetic.

Popescu a menționat că social-democrații au frânat, în mod activ, demararea unor proiecte cheie, cum ar fi exploatarea gazului din Marea Neagră. Aceasta face referire în special la perimetrul Neptun Deep, unde, în 2018, PSD a blocat modificările necesare pentru implementarea acestui proiect. Critica sa se concentrează pe ipocrizia social-democraților care acum se laudă cu beneficiile acestor proiecte, dar care, în trecut, le-au împiedicat să avanseze. Popescu a accentuat că aceste acțiuni au provocat întârzieri semnificative în dezvoltarea secției energetice a României.

Fostul ministru a remarcat și importanța pivotării de la parteneriatele cu firmele chineze în domeniul energiei nucleare către colaborarea cu partenerii americani și cei din NATO. Acesta subliniază că, în urma alegerilor PNL, s-a reușit menținerea controlului asupra programului nuclear civil, consolidând astfel suveranitatea energetică a României.

De asemenea, Popescu a adus în discuție susținerea pe care a primit-o din partea premierului PNL, Nicolae Ciucă, pentru demararea programului de investiții în energie regenerabilă. Aceasta este o dovadă că prognozele și inițiativele PNL nu doar că au fost bine gândite, dar au și fost implementate cu succes în ciuda criticilor venite dinspre PSD.

Florin Roman aruncă în aer proiectul de țară al lui Ciolacu. ”Ca Dragnea. La fel de populist și fantezist”

„Când vorbele fără fond îți sunt temelie, atunci îți dorești să fii ales președinte PSD al României cu proiectele PNL! Ar fi amuzant, dacă nu ar fi al naibii de trist că toate proiectele din energie pe care le susține candidatul social democrat sunt fix proiectele demarate de PNL și pe care le-au blocat pesediștii, cu înfocare, în ultimii ani!
Pesediștii sunt cei care au blocat în 2018 demararea proiectului de extragere a gazului din Marea Neagră, mai ales din perimetrul Neptun Deep. Au blocat cu îndârjire modificarea legii offshore, care ne-a provocat o mare întârziere. Așa că mi se pare acum cinic să te lauzi cu gazul ce va exploatat din Marea Neagră!
Să mergem mai departe. A fost nevoie să vină guvernul PNL ca să scăpăm de chinezi și să continuăm dezvoltarea programului nuclear civil de la Nuclearelectrica cu partenerii americani si cei din NATO! Documentele, cu semnăturile miniștrilor PSD, care negociau cu chinezii sunt încă în arhivele ministerului Energiei!
Și brusc au descoperit avantajele energiei regenerabile? Noroc că am avut susținerea prim - ministrului PNL Nicolae Ciucă să demarez programul de investiții în energie regenerabilă, pentru că, în realitate, cei de la PSD mă crucificau pe tema cărbunelui! Cărbune de care acum nu mai spun nimic! Nu mai vorbesc de centrala de la Iernut sau cea de la Mintia! Ce era de nesalvat, datorită deciziilor guvernului PNL, a devenit atu esențial în mixul enegetic al tării noastre!
Se pare că am avut viziune cu privire la viitorul energetic al României, nu-i așa!?!?
P.S. Din fondul PENTRU modernizare nu vom mai avea ocazia să modernizăm rețelele de transport a energiei din țara noastră dacă vă ambiționați să păstrați la conducerea Transelectrica oameni lipsiți de competențele necesare!”, a scris Virgil Popescu pa pagina sa de socializare.
Sondaj SOCIOPOL. Luptă intensă în turul 2 - candidatul care vine puternic din urmă. Cifrele care tulbură scena politică