MENIU

Ţuţuianu, după ce Sevil Shaiddeh şi Rovana Plumb au intrat în atenţia DNA: "Nu sunt coincidenţe"

Fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu a vorbit, la REALITATEA TV despre cazul celor două colege ale sale, Sevil Shaiddeh şi Rovana Plumb, care au intrat, ieri, în atenţia DNA.

Vicepremierul României, Sevil Shhaideh, este acuzată de abuz în serviciu, în dosarul Belina, a anunțat DNA. De asemenea, procurorii anticorupție cer aviz pentru urmărirea penală a deputatei Rovanei Plumb, ministrul al Fondurilor Europene, acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sunt alți doi demnitari din Guvernul Tudose aflați în vizorul DNA, după Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

Invitat la REALITATEA TV, fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat: "Eu am dat nişte explicaţii, legat de plecarea de la minister... În momentul în care mi s-a reproşat un lucru mi-am scris o demisie şi am făcut asta cu demnitatea unui om care nu s-a agăţat niciodată de funcţii şi de scaune. (...) Ce se întâmplă acum nu mă bucură şi este de natură sa impieteze asupra activităţii Guvernului. Eu cred, însă, că cele două colege din Guvern au pe de o parte dreptul la prezumpţia de nevinovăţie şi trebuie recunoscută nu doar în cazul unui membru al Guvernului, ci pentru orice cetăţean al României, şi în al doilea rând eu cred că, odată ce hotărârea de Guvern a fost adoptată, au existat avize de legalitate de la instituţiile care sunt implicate în acest proces, nu-mi închipui să fi trecut altfel o hotărâre de Guvern. În al treilea rând, nu pot să constat o anumită coincidenţă în derularea mai multor lucruri. Avem, pe de o parte, controale ale Inspecţiei Judiciare la o instituţie, pe de altă parte avem prezenţi prin studiouri de televiziune foşti ofiţeri SRI care fac anumite dezvăluiri şi iată că, concomitent, vine şi această acţiune care ţinteşte doi membri ai Guvernului. Eu nu cred că sunt pure coincidenţe şi de aceea cred că trebuie să avem răbdare să ne lămurim foarte exact despre acest subiect."

Întrebat ce ar fi făcut domnia sa dacă ar fi fost în locul lui Sevil Shaiddeh şi al Rovanei Plumb, acesta a declarat: "Nu ştiu, nu e o decizie, când pleci din Guvern, doar a ta, singur. Trebuie să te consulţi şi cu alţii. Într-o echipă stai atâta timp cât eşti util echipei."