MENIU

Fostul șef al UMF, după tragedia din Colectiv: ”Secția de arși de la Iași e o glumă”

Fostul rector al UMF Iaşi Dragoş Pieptu, chirurg plastician, consideră că, dacă o tragedie precum cea din Clubul Colectiv s-ar întâmpla la Iaşi, spitalele n-ar putea face faţă pentru că nu au aparatură minimă, el menţionând că actuala secţie de arşi de la Spitalul „Sfântul Spiridon” i se pare „o glumă”.

„O tragedie de acest fel la Iaşi este oricând posibilă. Oricât ar părea de cinic, ce s-a întâmplat la Bucureşti este un dezastru de mici proporţii, care mai curând ar putea avea loc în oraşe precum Iaşul. Un accident cu 146 de pacienţi care trebuie disipaţi în spitalele din Bucureşti nu ar trebui să pună probleme extrem de grave raportat la numărul de spitale de urgenţă şi de secţii de chirurgie plastică din Capitală. Iaşul nu este pregătit pentru aşa ceva”, a declarat Dragoş Pieptu, potrivit oradeiasi.ro.

El argumentează că, în eventualitatea unei astfel de tragedii, prima problemă ar fi la nivelul infrastructurii şi al dotărilor, învechite şi depăşite.

Medicul explică faptul că, într-un astfel de caz, pacienţii arşi ar putea fi transportaţi la trei spitale ieşene care au unităţi de chirurgie plastică cu medici specialişti. La Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon” există nouă astfel de medici, în timp ce la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” este unul şi alţi doi sunt la Institutul Regional de Oncologie, eventual şi la alte spitale, prin deplasarea temporară a chirurgilor plasticieni.

Mai multe articole despre:
UMF Iaşi club colectiv sectia de arsi