MENIU

De ce a demisionat șeful Poliției Române. Cătălin Ioniţă, audiat ca suspect la DNA

<p>Cătălin Ioniță, audiat la DNA</p>
<p>Cătălin Ioniță, audiat la DNA</p>

Fostul șef al Politiției Române, Cătălin Ioniță, este audiat la DNA, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Cătălin Ioniță a demisionat, marți, din funcția de șef al Poliției Române. El a explicat că s-a pus la dispoziția ministrului de Interne.

"Am fost citat în 18 iunie pentru a mi se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar. Am considerat că este de datoria mea să fac un pas înapoi pentru a proteja imaginea Ministerului de Interne şi a Poliţiei Române. Demisia mea este un gest de demnitate şi onoare", a declarat Cătălin Ioniţă.

La intrare, Ioniță a spus că nu se simte vinovat și ”Voi merge până în pânzele albe să dovedesc adevărul. Din respect pentru procurori nu vreau să fac niciun fel de comentarii”, a spus Ioniță.

Acuzaţiile datează din 2009-2010. Chestorul Cătălin Ioniţă este bănuit de către procurorii DNA că şi-ar fi exercitat influenţa în faţa unor instituţii de stat pentru ca o femeie de 84 de ani să intre mai repede în posesia a 18 hectare de teren.

 

Mai multe articole despre:
DNA şef DNA Cătălin Ioniţă