MENIU

Fostul șef al DIPI Gheorghe Nicolae, la DNA. Acesta e acuzat de deturnare de fonduri! Ce spune DIPI

Şeful DGIPI, audiat la DNA

Fostul director al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, adjunctul acestuia şi alţi doi şefi ai instituţiei sunt urmăriţi penal de DNA. Ei sunt acuzaţi de deturnare de fonduri şi abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Nicolae şi ceilalţi trei suspecţi ar fi schimbat ilegal destinaţia unor fonduri şi ar fi achiziţionat bunuri care nu erau necesare DIPI, prejudiciul adus bugetului de stat ridicându-se la 410.000 de lei, informează Realitatea TV. 

UPDATE 15.15: Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) precizează că toate datele și informațiile cu privire la ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) sunt puse la dispoziția procurorilor, în vederea clarificării și luării măsurilor legale, scrie Agerpres.

''Potrivit competențelor legale, Departamentul de Informații și Protecție Internă susține demersurile de aplicare a legii, toate datele și informațiile cu privire la cauză fiind puse la dispoziția procurorilor, în vederea clarificării și luării măsurilor legale''

Fostul șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Nicolae Gheorghe, s-a prezentat, luni, la Direcția Națională Anticorupție. În jurul orei 11:00, acesta a ieşit de la audieri, fără a face declaraţii presei.

Reamintim că premierul Dacian Cioloș l-a eliberat pe Nicolae Gheorghe din funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI pe 10 februarie.

În documentul publicat în Monitorul Oficial este menţionat faptul că decizia premierului a fost luată în temeiul art.15 şi al art. 19 din Legea nr.90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, precum şi în baza art. 22 din OUG nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.

Nicolae Gheorghe conducea DIPI din noiembrie 2014, fiind numit de Guvernul Ponta.

 

 

Mai multe articole despre:
DNA DGIPI deturnare de fonduri Gheorghe Nicolae