MENIU

Foștii militari și polițiști ar putea beneficia de pensii mai mari: ce CONDIȚII trebuie să îndeplinească

Foștii militari și polițiști ar putea beneficia de pensii mai mari: ce condiții trebuie să îndeplinească

Foștii militari și polițiști ar putea beneficia de mărirea pensiilor, în condițiile în care nu au beneficiat de avantaje în urma recalculării. Ei pun deja presiune pe Guvern și amenință cu proteste chiar înainte de alegeri dacă aleșii nu iau în calcul și problemele lor.

Una dintre cele mai vechi nemultumiri este cea legată de pensiile cadrelor militare a căror plafon nu a mai crescut de foarte mult timp. Chiar dacă militarii si polițiștii reprezintă o categorie care se pensionează mai devreme față de alți lucrători, condițiile de lucru sunt dificile și legislația din România prevede ca pensionare pentru limită de vârstă să se facă la 60 de ani.

Pensionarii care au lucrat în condiții speciale, în stradă: protest uriaș în fața Ministerului Muncii. Alegerile, în pericol: oamenii amenință cu boicotul

Seniorii trebuie să îndeplinească doar două condiții:

a) au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă;

b) au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

De-a lungul timpului au existat nenumărate discuții legate de aplicarea măsurii de neimpozitare a pensiilor care au o valoare între 2.000 - 3.000 de lei.

Ciolacu se întâlnește cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România. Protest uriaș la ușa Guvernului: recalcularea a scos o nouă categorie de pensionari în stradă

Pe 11 septembrie, Guvernul a aprobat printr-o ordnanta de urgenta aceasta masura. Impactul bugetar negativ asupra veniturilor este de 34,6 milioane lei în 2024, iar ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că este vorba de 200.000 de beneficiari.

Militarii cu pensii mai mari de 3.000 de lei vor câștiga maximum 100 de lei în plus față de luna precedentă.