MENIU

Fosta șefă DIICOT- Giorgiana Hosu se pensionează începând de luna viitoare - Secția pentru Procurori a CSM, vot în unanimitate

Georgiana Hosu

Fosta șefă DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează începând de luna viitoare. Secția pentru Procurori a CSM a votat unanimitate în ședința de marți, 15 iunie, pentru ieșirea la pensie a Giorgianei Hosu, fosta șefă a DIICOT.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei HOSU ELENA - GIORGIANA, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în document.

Procurorul Giorgiana Hosu a fost numită la conducerea DIICOT în februarie 2020. Ea și-a exercitat atribuțiile timp de șapte luni, până la 24 septembrie 2020, când a decis să se retragă.

Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de procuror-șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în contextul în care soțul acesteia, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Aceasta a solicitat CSM să-şi continue activitatea ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Serviciul de îndrumare şi control, iar acum își dorește să iasă la pensie la nici 50 de ani.

Mai multe articole despre:
diicot georgiana hosu pensionare