Fost vameş condamnat la închisoare, în comă după ce ar fi încercat să se sinucidă
Un fost vameş de la Moraviţa condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru fapte de corupţie este în comă, la Spitalul de Urgenţă din Arad, după ce ar fi încercat să se sinucidă, înghiţind medicamente, iar apropiaţi ai bărbatului spun că el a recurs la acest gest după aflarea sentinţei.
Potrivit unor surse medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Arad, fostul vameş Ion Mihnea Feneşan, în vârstă de 47 de ani, a fost adus în stare critică de o ambulanţă, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce familia l-a găsit inconştient în locuinţa sa din centrul municipiului Arad, alături având ambalaje goale de la medicamente sedative.
Conform surselor citate, Ion Mihnea Feneşan a fost adus la spital în comă profundă, iar după ambalajele goale găsite în casă familia a estimat că a înghiţit aproximativ 30 de pastile.
"Starea bărbatului este critică, fiind într-o comă profundă, suferinţă provocată de intoxicaţie acută voluntară cu medicamente. Pacientul este pe ventilaţie, asistat respirator, la Secţia ATI", au declarat sursele citate.
Conform unor apropiaţi ai bărbatului, acesta a primit zilele trecute sentinţa definitivă prin care urma să execute închisoare, după ce a pierdut recursul, suspectându-se că acesta este motivul pentru care a încercat să se sinucidă.
Judecătorii Curţii de Apel Timişoara s-au pronunţat, la sfârşitul lunii ianuarie, în dosarul în care primarul comunei timişene Foeni, Dobrivoi Miomir Cizmaş, poliţişti de frontieră şi vameşi de la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, precum şi traficanţi de ţigări au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie.
În acest dosar, au fost judecaţi mai mulţi vameşi de la Biroul vamal Moraviţa, între care şi Ion Mihnea Feneşan, acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată şi contrabandă calificată în formă continuată, el fiind condamnat la cinci ani şi şase luni închisoare cu executare, confiscarea sumei de 1.097 lei, plata de despăgubiri către stat 1.677.816 lei şi cheltuieli judiciare de 12.000 de lei. Decizia nu era definitivă, fiind atacată la instanţa supremă de toţi cei condamnaţi.