MENIU

Fost jucător al Universității Craiova condamnat la muncă în folosul comunității,după ce a ucis un om

Frederic Pierre, fost jucător al naționalei de fotbal a Belgiei și al Universității Craiova (în 2004) a fost condamnat în apel la 200 de ore de muncă în folosul comunității, după ce a provocat un accident mortal la finalul anului 2014, când era în stare de ebrietate.

Pe 20 decembrie 2014 Frederic Pierre nu a oprit la semafor, la o intersecţie, şi a lovit altă maşină, în care se afla o femeie ce şi-a pierdut viaţa în urma impactului. El conducea cu o viteză de 70 km/h şi avea o alcoolemie 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie Agerpres.

Pe 24 martie 2017, Pierre a fost condamnat la 34 de luni închisoare cu suspendare, cu o perioadă de probaţiune de cinci ani, şi la o amendă de 6.000 de euro cu suspendare. De asemenea, el a rămas pentru 5 ani fără permisul de conducere. Fostul mijlocaş sau atacant al naţionalei Belgiei (8 selecţii) era recidivist, fiind deja condamnat pentru un accident în urma căruia o persoană a fost rănită.

În această săptămână, camera de apel a unui tribunal din oraşul Liege a decis că sancţiunile dictate în primă instanţă împotriva fostului fotbalist sunt prea severe, omorul comis de el "având un caracter involuntar". Astfel, camera de apel l-a condamnat pe Pierre la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Pierre a fost condamnat de asemenea la plata unei amenzi de 600 de euro şi la pierderea unor drepturi. Pentru a reintra în posesia carnetului de conducere, el va trebui să treacă din nou peste examenele teoretic, practic, medical şi psihologic.

Fostul mijlocaş, care are acum 43 de ani, a jucat în ţara sa la echipe ca Ekeren, Mouscron, Standard Liege sau Anderlecht. Una din ultimele echipe din cariera sa a fost Universitatea Craiova, antrenată atunci de Mircea Rednic, bun cunoscător al fotbalului belgian.

Mai multe articole despre:
Universitatea Craiova pedeapsă jucător