MENIU

Fost șef al Securității confirmă Lovitura de Stat. Gen. Militaru, vinovat de crimă cu premeditare

Generalul Vlad Iulian, fostul șef al Securității și fost ministru Secretar de Stat la M.A.I., a făcut, în cadrul Conferinței „1989 – Adevăr și Manipulare, organizată la sfârșitul lunii octombrie de Universitatea Constantin Brâncuşi - Târgu Jiu, o serie de dezvăluiri de maximă importanță, cu privire la o serie de evenimente majore din perioada în care s-a desfăşurat ceea ce încă mai numim Revoluția din Decembrie 1989.

Acesta a spus că el și generalul Gușe nu au fost cooptați în ceea ce s-a numit ”Cupola”, adică Consiliul Frontului Salvării Naționale.

Generalul, în vârstă de 84 de ani, care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru evenimentele din decembrie 1989, din care a executat patru ani la Penitenciarul, a rupt tăcerea după 26 de ani.

”S-a încercat, folosindu- se tot felul de tertipuri şi provocări ordinare, crearea unor conflicte grave între Securitate şi Armată, astfel încât să tragă unii în ceilalţi (...) Cazul cumplit de dureros din faţa Aeroportului Otopeni, unde au fost împuşcaţi câteva zeci de tineri soldaţi din Trupele de Securitate, încorporaţi doar cu două luni în urmă, este mai mult decât grăitor (...) O încercare, din nenorocire izbutită, a fost cea cu grupa de ofiţeri şi subofiţeri de la USLA, chemată din ordinul generalului Militaru să apere sediul MApN. Spre deosebire de tragedia de la Otopeni, cea de la intrarea în sediul MApN a fost o crimă premeditată, de care se face vinovat, în primul rând, generalul Militaru”, a mărturisit Iulian Vlad, acuzându-l pe Generalul Nicolae Militaru de crimă cu premeditare, potrivit evz.ro.