MENIU

Fost director al Complexului Energetic Oltenia, patru ani de închisoare cu executare

Sediul central al Complexului Energetic Oltenia

Un fost director în Complexul Energetic Oltenia a fost condamnat luni la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.  Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel din Craiova și este definitivă. 

Fostul șef al Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a fost condamnat luni de Curtea de Apel Craiova la 3 ani de detenție, dar magistrații au luat în considerare și o condamnare anterioară a acestuia, tot de 3 ani, dar cu suspendare, potrivit Radio Infinit Tg.Jiu .

Dosarul vizează modul în care Complexul Energetic Oltenia a achiziționat în urmă cu 7-8 ani truse sanitare și furtun pentru hidranți la prețuri supraevaluate.

Furnizorul acestor produse a fost o firmă care a fost și ea trimisă în judecată de procurorii DNA, dar față de care judecătorii au încetat acum procesul penal întrucât aceasta nu mai există.

În dosar au mai fost judecați alți trei inculpați, care au primit pedepse cu suspendare. Prejudiciul estimat inițial de anchetatori a fost de  415.000 lei, dar inculpații au fost obligați să despăgubească CEO cu suma de aproape 73.000 de lei.