Forfotă mare în căminele studenţeşti. Cât mai costă un loc de cazare?
Joi începe anul universitar, iar în căminele studenţeşti a început deja agitaţia cazărilor. Nici în acest an, nu sunt locuri suficiente în campusurile universităţilor, aşa că studenţii s-au descurcat cum au putut. În timp ce unii au ales căminele private, alţii s-au unit şi au închiriat apartamente sau vile.
Joi, 1 octombrie, încep cursurile în facultăţi şi, până atunci, fiecare trebuie să se instaleze.
În complexul studenţesc din Regie, studenţii de la Politehnică au venit încărcaţi cu bagaje de tot felul şi s-au strâns încă de dimineaţă în faţa căminelor. Pentru studenta din imagine anul universitar care bate la uşă este al treilea pe care îl petrece în cămin. Părinţii nu îşi permit să-i închirieze o locuinţă, aşa că s-a obişnuit să împartă camera cu încă trei fete.
Taxa este cuprinsă între 130 de lei, într-o cameră cu patru locuri şi 280 de lei, în garsonieră cu două locuri. Însă nu toţi studenţii au şansă să prindă un loc la cămin. În căminul Grozăveşti A1, se pot caza doar cei care au note peste 9,50.
Oricum, căminele de stat nu acoperă integral cererea, aşa că privaţii profită de această situaţie.(INTRA CARTON) Cer în jur de 150 de euro pe lună, însă tinerii au acces la săli de lectură, au spălătorie sau bucătării complet utilate.
Sunt însă şi studenţi care au închiriat locuinţe. Preţul pentru un loc într-o garsonieră sau un apartament cu mai multe camere este cuprins între 150 şi 300 de euro.