FONDURI EUROPENE. Impactul fondurilor UE la creşterea economică, un FÂS
FONDURI EUROPENE. Avansul PIB, de circa 3% estimat de analiștii economici pentru 2013, s-a bazat pe motoarele tradiționale: agricultura și exporturile. În continuare, investițiile din fonduri europene, clamate pe toate tonurile de economiști, politicieni, oameni de afaceri, nu sunt suficient de mari ca să repornească economia.
FONDURI EUROPENE. Deși rata de absorbție a fondurilor europene a fost în 2013 cât în cei șase ani de la aderare, atingând 33%, impulsul dat economiei rămâne palid, scrie Capital.ro. Efecte vizibile, însemnând o creștere a PIB de 1-2%, vor apărea abia când vor fi depășite 60 de procente
FONDURI EUROPENE. Rata de absorbție a fondurilor europene a ajuns, în anii care au trecut de la aderare, o expresie fetișizată, o cifră simbol, cu încărcătură mai mult politică decât economică, o miză în disputa putere-opoziție.
FONDURI EUROPENE. Doar o rată de absorbție de peste 60% ar duce la un plus al PIB de 1-2 procente. Despre o creștere economică de peste 4% se poate vorbi numai dacă rata ar atinge 100%, arată analiștii economici.