MENIU

Fonduri europene de 2,5 milioane de euro pentru pregătirea cadrelor medicale la ATI

Fonduri europene de 2,5 milioane de euro pentru pregătirea cadrelor medicale la ATI

Comisia Europeană a alocat 2,5 milioane de euro pentru un program care vizează pregătirea unui grup multidisciplinar de cadre medicale care sprijină și asistă unitățile de terapie intensivă (UTI). Programul anunțat se desfășoară în perioada august-decembrie 2020.

Programul C.E., aplicat în mod uniform în întreaga UE, va acoperi cel puțin 1.000 de spitale și 10.000 de medici și asistenți medicali.

”Prin această decizie, ne demonstrăm încă o dată angajamentul de a sprijini cadrele medicale care lucrează în prima linie din întreaga Europă, punându-le la dispoziție pregătire medicală esențială pentru a garanta faptul că aceste persoane dispun de toate cunoștințele necesare pentru a contribui la dotarea cu specialiști a unităților de terapie intensivă în perioadele de criză. Vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini eforturile statelor membre de a combate pandemia de coronavirus și pentru a îmbunătăți pregătirea și capacitatea de răspuns prin intermediul Instrumentului de sprijin de urgență”, a declarat Stella Kyriakides, comisar european pentru Sănătate și siguranță alimentară.

În urma pandemiei de Covid-19, cererea de paturi de la Terapie Intensivă a crescut cu 30%-40%, notează hotnews.




Mai multe articole despre:
comisia europeana cadre medicale ati