MENIU

Focarul de pneumonie face noi victime în Argentina: 6 morți. Medicii au stabilit cauza îmbolnăvirilor misterioase

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Medicii au stabilit cauza pneumoniei misterioase care a ucis până acum șase persoane în Argentina. Bacteria contagioasă poate fi răspândită prin duș și poate duce la o formă mortală de pneumonie. Oamenii de știință au exclus deja posibilitatea ca noua epidemie să aibă legătura cu COVID sau alte forme de gripă.  

Potrivit primelor informații, primele cazuri au fost înregistrate la personalul medical dintr-un spital de boli infecțioase și la un pacient care a fost tratat la secția de terapie intensivă. Ulterior, tot mai multe cazuri au fost confirmate.

Persoanele infectate au avut febră, dureri musculare, abdominale și dificultăți de respirație. Cu toate că simptomele seamănă cu cele specifice infectării cu Covid, cercetătorii susțin că nu există nici o legătură între SARS-COV-2 și această bacterie. Potrivit unui raport, toate persoanele care au murit aveau și alte probleme de sănătate. Pacienții care sunt încă internați primesc tratament cu antibiotic iar medicii spun că evoluția lor este bună.

În acest context, ministrul argentinian al Sănătății, a transmis că această boală are un impact mai mare asupra persoanelor cu afecțiuni de risc, în vârstă sau cu vicii. Infectarea se face prin inhalarea cu apă infectată din sistemele de aer condiționat, din căzile cu hidromasaj și umidificatoare.

Astfel, autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să ofere o atenție specială igienizării acestor aparate pentru a evita cât mai mult riscurile de infectare. 

Mai multe articole despre:
pneumonie focar pneumonie argentina