MENIU

Focare de oreion în mai multe licee din județul Suceava

DSP Suceava monitorizează opt focare de oreion ce includ 133 de cazuri în unități de învățământ din trei municipii din județ.  

Evoluția acestor focare a debutat la începerea acestui an școlar și se manifestă în Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, potrivit adjunctului DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, citat de Agerpres.

Adjunctul DSP Suceava a precizat că în municipiul Fălticeni s-au înregistrat trei focare de oreion, unul la Colegiul ''Vasile Lovinescu'' cu 28 de cazuri, altul la Colegiul ''Mihai Băcescu'' cu 8 cazuri și un al treilea la Colegiul Național ''Nicu Gane'' cu 34 de cazuri.

În Câmpulung Moldovenesc se manifestă trei focare, respectiv la Colegiul Național ''Dragoș Vodă'' cu 19 cazuri, la Colegiul Silvic ''Bucovina'' cu 25 de cazuri și la Liceul Tehnologic cu 8 cazuri.

La Vatra Dornei s-au înregistrat două focare, unul cu 7 cazuri la Liceul Teoretic ''Ion Luca'' și un altul cu 4 cazuri la Școala Generală nr. 2.

În toate focarele s-au adoptat măsuri specifice, sunt monitorizate permanent, iar în unitățile de învățământ vizate se efectuează zilnic triajul epidemiologic al elevilor.

Mai multe articole despre:
oreion focare oreion scoala oreion