MENIU

Focare de Covid-19 la Spitalul Judeţean Timișoara și la Spitalul de Psihiatrie din Jebel

Focare de Covid-19 la Spitalului Judeţean Timișoara și Spitalul de Psihiatrie din Jebel

Zece cadre medicale de la Clinica de Politraumă a Spitalului Judeţean Timişoara au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Opt cazuri de infectare au fost confirmate și la Spitalul de Psihiatrie din Jebel.

Din cele zece cazuri pozitive de la Spitalul din Timișoara, doi sunt medici, trei sunt asistenți și cinci infirmiere. Unitatea medicală nu va mai primi pacienți, aceștia urmând să fie internați la clinica de Ortopedie.

”Pacienţii negativi de la Clinica de Politraumă vor fi externaţi, dacă starea lor de sănătate permite externarea, iar cei pozitivi, dacă doresc se pot externa, sub control epidemiologic sau pot rămâne internaţi 14 zile. Noile cazuri de pacienţi cu politraumă nu vor mai fi internaţi la noi, ci în clinica de ortopedie a spitalului", a anunțat, pentru Agerpres, managerul spitalului, Raul Pătraşcu.

Joi a fost confirmat un focar de Covid-19 și la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, unde opt persoane au fost testate pozitiv. Două cazuri sunt în rândul pacienților, iar șase, în rândul personalului auxiliar. 

În județul Timiș au fost raportate 175 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, dintre care 108 în Timișoara. Din cei 191 de pacienți internați, 21 sunt la ATI.