MENIU

Focar MASIV de COVID-19 în Penitenciarul Botoşani! Peste 30 de deținuți, infectați

Penitenciar

33 de deținuți din Penitenciarul Botoșani au fost declarați pozitivi cu Covid-19, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, relatează realitateadebotosani.net.

Focarul de la unitatea de detenție din Botoșani este activ de peste două luni, însă în această perioadă s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri active. Directorul DSP, Monia Adăscăliței, spune că, temporar, o parte din deținuții depistați pozitiv au fost transferați la spitalele penitenciar din țară.

Rata de vaccinare este destul de mare, atât în cazul deținuților, cât și în cazul angajaților.
 
„Avem la Penitenciar 33 de deţinuţi cu COVID-19. Acolo este o situaţie atipică, pentru că a crescut numărul de cazuri deşi rata de vaccinare este destul de mare şi în rândul deţinuţilor şi în rândul personalului”, a afirmat Adăscăliţei.
 
Unitatea de detenție a luat măsuri pentru prevenirea situației, conform oficialului DSP. Cu toate acestea, este posibil ca infectările să fi apărut după ce deținuți au ieșit în afara penitenciarului, întrucât o parte din ei execută pedeapsa în regim semi-deschis și au mers la muncă.