MENIU

Focar de Covid-19 la un azil de bătrâni din Buzău

Focar de Covid-19 la un azil de bătrâni din Buzău

Zece angajaţi ai azilului de bătrâni ”Încredere, speranţă, înţelegere” din Tisău au fost confirmați cu Covid-19. Prefectura Buzău anunță că numărul focarelor active din municipiu a crescut la nouă.

Toți asistații vor fi examinați zilnic de către medicul de familie.

Potrivit DSP Buzău, alte două mari focare sunt la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” Costeşti, unde au fost confirmate 20 de cazuri, și la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde au fost testate pozitiv 12 persoane. La Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi la Biroul Vamal de Interior au fost confirmate câte trei cazuri de Covid-19, la o fundaţie din comuna Cernăteşti - patru cazuri şi câte cinci cazuri la trei societăţi comerciale din municipiu.

”În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului”, a transmis Prefectura într-un comunicat, citat de Agerpres.

Mai multe articole despre:
focar de covid azil de batrani buzau