MENIU

Focar de coronavirus la Spitalul de Urgență din Miercurea Ciuc

Focar de Covid-19 la Spitalul de Urgență din Miercurea Ciuc

Opt angajați ai laboratorului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au fost confirmați cu Covid-19. Din primele informații, sursa infecției ar fi din afara spitalului.

”Pacienţii spitalului nu sunt afectaţi de cele întâmplate, funcţionarea laboratorului este asigurată în continuare, se realizează o parte a investigaţiilor necesare, iar unele servicii sunt asigurate de către un laborator privat, pe baza unui contract încheiat pentru situaţiile de necesitate. Dintre angajaţii infectaţi, şapte sunt în spital, unii sunt asimptomatici, unii au simptome uşoare şi sunt în curs şi alte teste. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. Primele rezultatele arată că infecţia a fost pornită din sursă externă”, a declarat referentul de presă al SJU Miercurea Ciuc, Kiss Edit, citat de Agerpres.

Potrivit Prefecturii, în județ au fost raportate, de la debutul epidemiei, 780 de cazuri de contaminare și 30 de decese. 630 de persoane s-au vindecat, iar 97 se află internate în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni.