MENIU

FOCAR cu 33 de cazuri de HEPATITĂ VIRALĂ de tip A, confirmat în Buzău

FOCAR cu 33 de cazuri de HEPATITĂ VIRALĂ de tip A, confirmat în Buzău

Un focar cu 33 de cazuri de hepatită virală de tip A a fost confirmat în municipiul Buzău, fiind vorba despre copii cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani, autorităţile sanitare începând vaccinarea la şcoala şi grădiniţa din apropierea zonei în care au apărut îmbolnăvirile.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, focarul de hepatită A a izbucnit pe Aleea Grădinilor din municipiul Buzău, o zonă unde există o singură sursă de apă, deşi numărul locuitorilor depăşeşte 500, iar dintre aceştia aproape jumătate sunt copii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Până în prezent, 33 de copii cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani au fost diagnosticaţi cu hepatită A, 23 fiind internaţi întrucât prezintă forme mai grave de boală.

Epidemiologii spun că focarul este în evoluţie, astfel că numărul bolnavilor se poate modifica de la o oră la alta. În acest context, autorităţile sanitare au început vaccinarea la şcoala şi la grădiniţa din apropierea zonei în care au apărut îmbolnăvirile, fiind luate şi măsuri de dezinfecţie a sălilor de clasă.

Mai multe articole despre:
Buzău virus focar hepatită